top of page

Verspanen Metaal

Voor het CNC verspanen van kunststof en metaal komt u naar een specialist als HUBA. Wij zijn een bedrijf dat al bijna 50 jaar frees- en draaionderdelen van uitstekende kwaliteit vervaardigt. De CNC verspaning van metaal, kunststof en ander materiaal vindt plaats in ons machinepark in Veldhoven. Daar hebben onze gediplomeerde medewerkers de beschikking over de meest moderne CNC machines, volautomatische persen en diverse andere geavanceerde apparatuur.
 

CNC verspanen: vervormen van metaal en kunststof

Het verspanen van metaal en kunststof is een techniek voor het met de hand of met een machine bewerken van materiaal. Door middel van verspaningstechnieken kunnen diverse soorten materiaal vervormd of kleiner gemaakt worden. Dit zorgt er normaal gesproken voor dat de massa en het gewicht van het basisproduct vermindert. De deskundige medewerkers van HUBA hebben alle kennis en kunde in huis om metaal en kunststof te verspanen. Dat kunnen wij op verscheidene manieren doen. Twee veelvoorkomende verspaningstechnieken zijn draaien en frezen. Voor het draaien van een product wordt een draaibank gebruikt en het frezen gebeurt altijd op een freesbank.

CNC verspaning in een groot machinepark

Bij HUBA kunnen wij kunststof of metaal met de hand verspanen, maar doorgaans kiezen wij voor CNC verspaning. CNC staat Computer Numerical Control. Dit houdt in dat een machine of werkbank voor CNC verspaning aangestuurd wordt door een computer of een robot. In ons machinepark staan verschillende machines voor het CNC verspanen van metaal en kunststof, zoals:

  • CNC Freesbank TOS FV30 CNC: dit is een machine die een werkbereik heeft van 300 mm x 1300 mm en uitgerust is met een Heidenhain TNC 310 besturing;

  • CNC Mazak Quick Turn Nexus 250: dit is een machine die volledig wordt aangestuurd door een robot en een draaidiameter van 380 mm heeft;

  • CNC HYD-MECH lintzaagmachine vol automaat: dit is machine met een maximale diameter van 355 mm en een maximale opschuiflengte van 3000 mm.

In ons machinepark hebben wij de beschikking hebben over diverse machines voor CNC verspanen en andere metaalbewerkingen. Zodoende kunnen wij voor onze klanten onder meer kunststof, metaal en hout accuraat en in korte tijd bewerken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het CNC verspanen van metaal en kunststof? Of heeft u een andere vraag over CNC verspaning? Neem dan contact op met HUBA door even te bellen naar +31 (0)40-2532469. Desgewenst kunnen wij ook bij u langskomen voor meer informatie over onze diensten of voor het opstellen van een vrijblijvende offerte. 

bottom of page