top of page

Draaien Frezen

HUBA is u graag van dienst als u op zoek bent naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in CNC draaiwerk en freeswerk. Wij zijn een klein en modern bedrijf dat draai- en freesonderdelen van hoogwaardige kwaliteit produceert. Het CNC frezen van metaal en kunststof doen wij in ons machinepark in Veldhoven, nabij Eindhoven. In dit machinepark hebben onze vakbekwame medewerkers de beschikking over geavanceerde CNC machines en volautomatische persen tot 160 ton.
 

CNC draaien en frezen: verspaningstechnieken voor het vervormen van metaal

Het CNC draaien en frezen van metaal wordt ook wel verspanen genoemd. Verspanen is een techniek voor het machinaal of met de hand bewerken van diverse soorten materiaal. Draaien en frezen zijn verspaningstechnieken waarbij metaal kleiner wordt gemaakt of een andere vorm krijgt. Dit houdt doorgaans in dat ook het gewicht en de massa van het basismateriaal afneemt. Het CNC draaien van metaal gebeurt altijd op een draaibank. Voor het CNC frezen van metaal wordt juist een freesbank gebruikt. Met het draaien of frezen van metaal kan de vorm van het basisproduct worden aangepast. Frezen en draaien wordt voornamelijk toegepast bij houtverwerkende bedrijven en in de werktuigbouwkunde.
 

CNC draaien en frezen van kunststof en andere materiaalsoorten

Kunststof draaien en frezen kan op verschillend manieren gedaan worden. Traditioneel wordt materiaal als kunststof en metaal met de hand gedraaid en gefreesd. U kunt er echter ook voor kiezen om kunststof te frezen en draaien op een CNC werkbank. CNC is de afkorting van Computer Numerical Control. Dit wil zeggen dat een CNC machine of werkbank door een computer wordt aangestuurd. Zodoende kan metaal, kunststof, hout of een ander product bijzonder snel en nauwkeurig gevormd worden. Het CNC frezen en draaien van kunststof is accurater en neemt minder tijd in beslag dan conventionele verspaningstechnieken.
 

Groot machinepark voor CNC draaien en frezen in Veldhoven

CNC draaien en frezen doen de specialisten van HUBA in een groot machinepark in Veldhoven. Daar hebben wij de beschikking over verschillende CNC machines, waaronder:

  • CNC Mazak Quick Turn Nexus 250: deze machine wordt automatisch gestuurd door een robot en heeft een draaidiameter van 380 mm;

  • CNC Mazak Integrex 300Y: deze machine heeft een maximale draaidiameter van 610 mm en een draailengte van 1500 mm;

  • CNC Freesbank TOS FV30 CNC: deze machine is voorzien van Heidenhain TNC 310 besturing en heeft een werkbereik van 300 mm x 1300 mm;

  • CNC HYD-MECH lintzaagmachine vol automaat: deze machine heeft een maximale opschuiflengte van 3000 mm en een maximale diameter van 355 mm.

Door ons uitgebreide machinepark kunt u in Veldhoven bij ons terecht voor CNC draaien en frezen van metaal en kunststof en diverse andere materiaalbewerkingen.

CNC frezen en draaien bij een specialist nabij Eindhoven: korte doorlooptijd

Nabij Eindhoven kunt u HUBA inschakelen voor CNC frezen en draaien als u verzekerd wilt zijn van een korte doorlooptijd. Of u nu een prototype nodig heeft of een grote serie producten wilt laten draaien en frezen, de medewerkers van HUBA zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk over uw bewerkte materiaal kunt beschikken. Wij hebben een eigen bezorgdienst die ervoor zorgt dat een levering netjes en op tijd bezorgd wordt. Als u de garantie wilt hebben op kwaliteit en een service op maat, moet u in de omgeving van Eindhoven voor CNC draaien en frezen bij HUBA zijn.

Op maat gemaakte producten voor verscheidene sectoren

Naast CNC frezen en draaien kunnen de vakbekwame medewerkers van HUBA ook andere materiaalbewerkingen voor u uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld stempels laten vervaardigen door middel van vonkverspaning? Of kunnen wij u helpen bij het verzorgen van plaatwerk- en lassamenstellingen? In beide gevallen komt u naar HUBA. Bij ons bent u aan het juiste adres als u volledig op maat gemaakte producten nodig heeft. Al bijna 50 jaar maken wij passende producten voor verscheidene sectoren, zoals:

  • De automobielindustrie

  • De productindustrie

  • De houtverwerkingssector

  • Werktuigbouwkunde

In de loop der jaren hebben wij een grote klantenkring opgebouwd in diverse industriële takken. Twijfelt u of wij u ook van dienst kunnen zijn? Vraag onze deskundige medewerkers dan om advies. Zij kunnen u precies vertellen hoe en wat HUBA voor u kan doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat HUBA in Veldhoven voor u kan betekenen op het gebied van CNC draaien en frezen? Of heeft u een vraag over de andere materiaalbewerkingen die wij uit kunnen voeren in ons machinepark in de regio Eindhoven? Neem dan contact met ons op door even te bellen met onze medewerkers. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)40-2532469. Het is ook mogelijk om een kijkje te komen nemen in het machinepark van HUBA. Ons machinepark is gelegen aan De Run 5433 in Veldhoven. Wij laten u graag zien hoe we te werk te gaan. Verder kunt u er ook voor kiezen om onze medewerkers bij u langs te laten komen voor meer informatie over onze diensten of voor een vrijblijvende prijsopgave.

bottom of page